Kinderen hebben de tijd van hun leven in het reddingmuseum.
Kinderen hebben de tijd van hun leven in het reddingmuseum. (Foto: aangeleverd)

Dorus Rijkers kidsproof!

Vervolg van de voorpagina

Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft. In de gratis audiotour worden diverse highlights verder uitgediept. Van het verhaal achter Dorus Rijkers tot een uitleg over het gebruik van redding hulpmiddelen. In de reizende tentoonstelling "Helderse Helden" zien bezoekers interviews waarin redders hun eigen verhaal vertellen.

Scala aan kunstwerken

Op de schilderijenwand op de bovenverdieping is een scala aan kunstwerken te aanschouwen van onder andere reddingboten in actie en portretten van verschillende grote redders. Van 1 april tot 1 november biedt het Reddingmuseum verschillende vaartochten aan. Motorstrandreddingboot Johan de Witt maakt rondvaarten door de mooie binnenhaven van Den Helder. Laat je in 20 minuten meenemen in de wereld van het reddingwezen en de prachtige omgeving van Den Helder. Ontdek onder andere het verhaal van Lichtschip Texel en waarom het water bij het Reddingmuseum het Boerenverdriet heet. De vaartocht is goed te combineren met een bezoek aan het museum.

Tijdens de zomervakantie is het gezellig druk in het museum. Tot en met zondag 1 september is het museum daarom elke dag geopend, ook op maandag. Zie ook www.reddingmuseum.nl

Afbeelding