De immer enthousiaste Marian Scheffer in haar kookboet.
De immer enthousiaste Marian Scheffer in haar kookboet. (Foto: RM/JB)

Scheffer Witgoed áltijd in beweging

DEN HELDER - Een bezoekje aan Scheffer Witgoed is altijd plezierig. Alleen al het feit dat Scheffer over zo'n 30 jaar ervaring als witgoedleverancier beschikt, nodigt uit tot een bezoekje. Voeg daar het enthousiasme, de vakkennis en de uitstekende service aan toe en je weet waar je moet zijn voor wasmachines, drogers, (Amerikaanse) koelkasten, vriezers, stofzuigers, fornuizen en inbouwapparatuur van alle merken in alle prijsklassen.

Vaste klanten weten inmiddels dat Scheffer sinds enige tijd beschikt over de leukste kookwinkel van Den Helder: Ben's Kookboet. Marian Scheffer is degene die daar scepter zwaait en dat doet zij op haar eigen spontane wijze. "We hebben al veel leuke dingen gedaan in de kookboet, waardoor ik steeds weer nieuwe inspiratie krijg. Denk aan een kinderkookworkshop. Gewoon enig én voor herhaling vatbaar", roept ze enthousiast.

'We gaan heerlijke wintergerechtjes bereiden'

"In oktober, november en december hebben we dan ook weer een aantal gezellige activiteiten op de planning staan. Zoals een heuse banketbakker die de ene keer spritsen maakt, de andere keer een taart bakt en in de sinterklaastijd prachtig inspeelt op dit thema. Ook laten Femke en ik zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van koken en dan met name gezond koken. We gaan voor kwaliteit in de keuken en dat geldt ook voor het kookgerei dat we gebruiken. Denk aan een airfryer, een stoomoven en de zogenaamde 'crock pot', oftewel de slowcooker waarmee we heerlijke wintergerechtjes gaan bereiden. O ja, ik ben ook nog op zoek naar een messenslijper om een messenles in te lassen. Hoe leuk is het?"

Metamorfose

Ook in de winkel staat een complete metamorfose op stapel. Marian: "We komen tegen het einde van het jaar niet alleen met een nieuwe huisstijl en logo, maar ook gaat de hele winkel op de schop. We grijpen de grote brand, die hier enkele maanden geleden bij de buren woedde, aan om het hele pand lekker op te frissen. Dus mocht het allemaal een beetje rommelig ogen in onze winkel, dan komt dat omdat we volop in de voorbereidingen zitten." Desalniettemin staat de koffie klaar en is de klant bij Scheffer nog altijd koning. Ervaar het zelf...

Zie voor meer informatie www. witgoedspecialist.nl, www.ben-skookboet.nl en de Facebook-pagina benskookboet.