Fashion parade in Schagen.
Fashion parade in Schagen. (Foto: aangeleverd)

Fashionparade en shoppen tot in de late uurtjes

SCHAGEN - Schagen verandert zaterdag 21 september in een trendy modestad dankzij de jaarlijkse fashionparade. Later op de dag vindt ook de eerste editie van Shopping Night Schagen plaats. In omliggende steden is dit evenement al een groot succes en ook in Schagen belooft het een bruisend evenement te worden.

Winkels en horeca werken samen

Bij Shopping Night Schagen werken winkels en horeca met elkaar samen en is er veel te doen in de binnenstad. Zo gaan de winkels open tot 22.00 uur en pakken ze uit met verschillende leuke acties voor de bezoekers. Naast de winkels in de binnenstad zijn ook de winkels in Makado Centrum Schagen op deze avond tot 22.00 uur geopend. Bij de horecagelegenheden kan men tussen het shoppen door een hapje eten of even bijkomen met een drankje.

Nieuwste modetrends

De feestelijke activiteiten beginnen echter al eerder op de dag: om 14.00 en 16.00 uur beweegt de jaarlijkse fashion parade zich door het centrum van Schagen. Onder muzikale begeleiding verplaatst de fashionable stoet zich door de stad heen. Laat je onder het genot van een hapje en een drankje inspireren door de nieuwste modetrends voor zowel dames, heren als kinderen. Op het Makadoplein en de Gedempte gracht worden catwalkshows georganiseerd.

Inspiratie

In de avond zorgt de buiten BBQ ervoor dat het zomergevoel nog iets langer vastgehouden kan worden. Daarnaast is er een beautybar, waar de dames terecht kunnen voor gelakte nagels. Livemuziek en dansers zorgen ervoor dat de binnenstad van Schagen bruist. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven: ze kunnen zich laten schminken door een professionele schminkartiest, rondvliegen in een draaimolen, een fashionable 'faux tattoo' laten zetten of armbandjes laten graveren. Het evenement biedt bezoekers volop fashion-, lifestyle- en beautyinspiratie voor het nieuwe seizoen!

Kom langs voor een nieuwe najaarsgarderobe, verzorgde nagels of gewoon een gezellige avond. Shopping Night Schagen maakt dat Schagen zich op 21 september in feestelijke sferen hult. Dit wil je niet missen!