Jarmo Hoogendijk november 1986.
Jarmo Hoogendijk november 1986. (Foto: aangeleverd)

LOS Nostalgia

De in 1965 in Den Helder geboren Nieuwedieper Jarmo Hoogendijk groeide uit tot één van de grote jazztrompettisten in Nederland. Hij is zondagmiddag één van de gasten in LOS Nostalgia. Op 6-jarige leeftijd na het horen van een plaat van Louis Armstrong besloot Jarmo trompet te spelen. In 1983 nam Ack van Rooyen hem aan als student op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij was toen al een selfsupporting musicus, maar zijn doel was fulltime solist te worden.

Cum laude

Met medestudent Ben van den Dungen leidde Jarmo vanaf 1983 het Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Kwintet dat nationaal als internationaal veel optrad. Al snel na zijn afstuderen, in 1989 (cum laude) werd Jarmo gevraagd om les te geven aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium.

Vorige week vrijdag werd in Den Haag een vraaggesprek met Jarmo opgenomen dat in Nostalgia wordt uitgezonden. In het tweede uur een gesprek met twee zonen van de vroegere melkhandelaar Jan Dijt. Geboren 20 december 1896 op Texel als zoon van een veehouder vestigde Jan Dijt zich in 1933 aan de overzijde van het Marsdiep en opende aan de Goudsbloemstraat een winkel, Na twee jaar vond een verhuizing plaats naar de Schagenstraat waar het gezinshoofd tot april 1948 handel dreef. Toeval of niet in september 1994 vond het afscheid plaats van burgemeester Jan Gmelich Meijling. Deze maand 25 jaar later vertrekt huidig burgemeester Koen Schuiling. Van het afscheid van Gmelich Meijling, nu dus een kwart eeuw geleden, is een geluidsband bewaard en worden eveneens in het tweede uur hiervan enkele fragmenten uitgezonden.

Uitzending

Uitzending 22 september van 12.05 tot 15.00 uur.