De enthousiaste voorzitter John de Klerk in één van de tuinen.
De enthousiaste voorzitter John de Klerk in één van de tuinen. (Foto: aangeleverd)

'We houden van puur natuur'

DEN HELDER - Aan de rand van de Schooten ligt een eldorado waar de ware tuinliefhebber zijn hart kan ophalen. Daar zetelt sinds 1971 AmateurTuindersVereniging (ATV) Rijksweg: een volkstuinvereniging met een actief bestuur onder voorzitterschap van John de Klerk. "Van zonsopgang tot zonsondergang kunnen de leden bij ons terecht om hun groenten, fruit of siergrassen tot aanwas te brengen."

Nieuwe leden bij ATV Rijksweg van harte welkom

Een gesprekje met voornoemde voorzitter en secretaris Maria Sampimon leert dat penningmeester Yuri Vriesman het bestuur completeert en dat de vereniging over 50 leden mét tuin en tien leden zonder tuin beschikt. "Een lidmaatschap kost 20 euro per jaar, dus daar hoef je het niet voor te laten. Vandaar het lidmaatschap van leden zonder tuin. Dat zijn sowieso tuinliefhebbers, maar ook vaak partners van leden die onze tuinvereniging een warm hart toedragen. Overigens hebben we nog plek voor nieuwe leden met groene vingers, dus iedereen van jong tot oud, kan daarvoor terecht bij onze secretaris. We maken daarbij onderscheid in de grootte van de tuinen. Een hele tuin omvat een oppervlakte van 300 vierkante meter. Mensen die net beginnen met tuinieren of tuinliefhebbers die niet veel tijd hebben kunnen ook kiezen voor een halve of kwart van deze omvang."

Basic

Volgens De Klerk en Sampimon onderscheidt ATV Rijksweg zich van andere volkstuinverenigingen door haar puurheid die de boventoon voert. "We hebben er expres voor gekozen alles basaal te houden."

Lees verder pagina 13.


De prijswinnaars: vlnr. langste zonnebloem, grootste pompoen en grootste courgette.