Pelita organiseert Indische eettafel

DEN HELDER - Stichting Pelita opgericht in 1947, behartigt de belangen van mensen uit voormalig Nederlands Indië die gedwongen naar Nederland kwamen. In de loop der jaren ontwikkelde de stichting zich succesvol tot een professionele Indische welzijnsinstelling op het gebied van werk voor oorlogsgetroffenen met een steeds belangrijkere rol voor vrijwilligers. Nog altijd blijken veel mensen onvoldoende op de hoogte te zijn van hun mogelijkheden.

Tijdens de Indische eettafels en de Masuk Sadja geven vrijwilligers voorlichting aan deze mensen uit voormalig Nederlands Indië. De Indische eettafel wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting Pelita en wordt een keer per twee maanden gehouden in Hotel Den Helder, de eerstvolgende vindt plaats op 15 oktober, inloop 12.30 uur en vangt aan om 13.00 uur. Tijdens deze eettafel wordt een lezing gegeven door Iette Papilaja over de erebegraafplaats 'Kali Banteng in Semarang'

Noteer in de agenda

Eerstvolgende data zijn: dinsdag 10 december: workshop bonbons maken. Dinsdag 11 februari 2020: workshop salade maken. dinsdag 21 april 2020: lezing Atlantikwal. Dinsdag 16 juni 2020: afsluiting met een lezing over de Bersiapperiode, Dans en muziek. Affiniteit met de Indische cultuur? Reserveer op tijd een plaats aan tafel. Wie onverhoopt verhinderd is, dient dit even door te geven zodat een andere gegadigde de plaats kan innemen.

Kaarten à 10 euro (Inclusief Indische maaltijd, een kopje koffie met wat lekkers toe) zijn verkrijgbaar bij de coördinator Indische rijsttafel en cliëntondersteuning. Telefoon: 0633831146 of 0630761180. Zie ook de website van Stichting Pelita.