De prijswinnaars: vlnr. langste zonnebloem, grootste pompoen en grootste courgette.
De prijswinnaars: vlnr. langste zonnebloem, grootste pompoen en grootste courgette. (Foto: aangeleverd, bewerking Bart Agterberg)

'We houden van puur natuur'

Vervolg van de voorpagina.

"Dat houdt in dat we geen stromend water tot onze beschikking hebben, net zomin als elektriciteit en gas. Alles wordt hier puur natuur gedaan en daarom kunnen we de kosten van het lidmaatschap zo laag houden. Pertinent zijn we ook tegen het gebruik van gif. Dat is zó 2001", grijnst John. "Uiteraard behoort het verbouwen van softdrugs ook tot het rijtje verboden middelen. We doen er alles aan om de boel netjes te houden."

Saamhorigheid

Voor het eerst in de geschiedenis van ATV Rijksweg werd onlangs een wedstrijd uitgeschreven wie de grootste pompoen, courgette en langste zonnebloem kon kweken. De langste zonnebloem staat op naam van Janna Dekker met twee meter en 34 cm. De grootste courgette (7.30 kg) werd gekweekt door E. de Ruiter en de eer voor de grootste pompoen (7.75 kg) ging naar Max Sweerissen. "Max is 87 jaar oud en nog steeds een enthousiast lid. Hij wilde eerst niet meedoen, maar nadat wij hem hadden overgehaald kweekte hij ook nog eens de grootste pompoen. Kortom, het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Er was sprake van een groot saamhorigheidsgevoel en dat is prachtig natuurlijk. Sowieso zien we steeds meer dat mensen elkaar helpen."

Liefhebbers van tuinieren kunnen contact opnemen met secretaris Maria Sampimon indien zij lid willen worden van ATV Rijksweg. Stuur een mail naar mariasampimon@gmail.com. KIjk ook eens op de site www.atvrijksweg.nl voor meer informatie. Overigens staat volgend jaar een open dag op het programma om de ware tuinbeleving over te brengen op eenieder die daar belangstelling voor heeft. Daarover later meer.