Tino Martin is mateloos populair
Tino Martin is mateloos populair (Foto: aangeleverd)

Helders Meezing Festival boordevol helden

DEN HELDER - Het is de eerste keer, maar het Helders Meezing Festival lijkt een regelrechte hit te worden. ''De belangstelling is enorm'', zegt medeorganisator Ronald Sai A Tjin. Het zijn niet de minsten die zaterdag 26 oktober Den Helder op stelten komen zetten. De organisatie heeft grote namen geboekt: Tino Martin, Neerlands beste feestact Snollebollekes, John de Bever (Je krijgt de lach niet van mijn gezicht) en Die Cappuccinos.


Den Helder wordt vertegenwoordigd door Vester Weert, Lars Groenink en Adriaan Bais. DJ Erik Houweling en Radio NL zijn de plaatjesdraaiers van dienst.

Idee

''Ruim een jaar geleden ontstond het idee van het Helders Meezingfestival, een evenement dat ruimte biedt voor Helders Nederlandstalig talent'', vertelt Ronald Sai A Tjin. ''Het moest een avondje worden waarop kon worden meegezongen en meegedeind op bekende Nederlandstalige liedjes, het liefst met landelijk toptalent. En we hebben niet de minsten bereid gevonden naar Den Helder te komen. Tino Martin is mateloos populair. Hij speelt moeiteloos de Ziggo Dome en het Olympisch Stadion vol. Deze geweldige artiest heeft onlangs vier Buma NL Awards gewonnen en had onlangs zijn eerste nummer 1-hit, 'Zij weet het'. Het nummer haalde meer dan 12 miljoen Spotify-streams en kreeg daarvoor een platina award.''

Lees verder op pagina 6

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding