Bij NuevoCare komen in het nieuwe ziekenhuis afdelingen met 35 bedden, eventueel uitgebreid tot 50 bedden
Bij NuevoCare komen in het nieuwe ziekenhuis afdelingen met 35 bedden, eventueel uitgebreid tot 50 bedden (Foto: aangeleverd)

NuevoCare bouwt aan nieuw ziekenhuis

REGIO - Een uniek plan: bouw een eigen ziekenhuis en definieer een nieuwe standaard voor de Nederlandse zorg. De zorg in Nederland overschrijdt langzamerhand de honderd miljard en daar wil NuevoCare (vertaald: nieuwe zorg) iets aan doen.

''Het bouwen van een nieuw ziekenhuis zal nog wel enige tijd duren'', zegt Rutger Brest van Kempen, algemeen directeur. ''We zijn naarstig op zoeken naar een pand, een bestaande locatie opknappen of nieuwbouw. Maar voor bepaalde onderzoeken kunnen patiënten al bij ons terecht op onze tijdelijke locatie aan de Pannekeetweg 19 in Heerhugowaard. Wij willen absoluut topzorg leveren voor een selectie van aandoeningen, die sterke raakvlakken met elkaar hebben. Op dit moment kunnen patiënten al bij ons terecht. Met een verwijzing van de huisarts kunnen wij patiënten met bijvoorbeeld slaapproblemen direct helpen. Voor slaaponderzoeken geldt in principe dat er thuis apparatuur wordt aangesloten, die op onze locatie wordt uitgelezen."

Uitbreiding zorg

Ongeveer vijf maanden geleden werd het idee gelanceerd om een nieuw ziekenhuis te bouwen. ''Wij hebben in de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met zorgverzekeraars, artsen, verpleegkundigen en huisartsen. Allemaal positieve reacties op onze plannen om een kleinschalig ziekenhuis te bouwen, waar alle zorg gegeven kan worden, behalve eerste hulp. Wij hebben ook gesprekken gevoerd met het management van Noordwest Ziekenhuis. En ik hoop dat we in de toekomst kunnen samenwerken en naast het leveren van kwaliteit ook de kosten voor de zorg behoorlijk kunnen drukken. Dat is de doelstelling.''

Bedden

Bij NuevoCare komen in het nieuwe ziekenhuis afdelingen met 35 bedden, eventueel uitgebreid tot 50 bedden. "Onze artsen, verpleegkundigen en laboranten bieden de best mogelijke zorg. Steeds meer zorgverleners onderkennen onze professionele aanpak en sluiten zich bij ons aan. Daarom hopen we ook zo snel mogelijk het ziekenhuis te kunnen betreden en daar onze patiënten te kunnen ontvangen. Wij willen er alles aan doen om iedereen zo snel en effectief mogelijk te helpen met onderzoek, behandeling en herstel en hebben daarom gekozen voor een ander concept dan de patiënt gewend is in de traditionele Nederlandse ziekenhuizen", besluit Rutger Brest van Kempen. Meer informatie:info@nuevo.care, tel.06-86860319/085-0185887.