Collecte voor Diabetes Fonds

DEN HELDER/JULIANADORP - Van 28 oktober tot en met 2 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds plaats. In het hele land gaan ca. 20.000 mensen collecteren. Ook in Den Helder en Julianadorp komt de collectant langs de deur. De opbrengst van de collecte maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: 'Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij in heel Nederland de straat opgaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Wij hopen dat ze hartelijk worden ontvangen en zoveel mogelijk geld ophalen voor de genezing van diabetes. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig.' Mocht u de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunt u ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of via de QR-code vermeld op het niet-thuis-kaartje.

Online meehelpen met de collecte

Het is dit jaar mogelijk om online te helpen met collecteren. Op http://www.diabetescollecte.nl kun je een persoonlijke collectebus aanmaken. Door de collectebus te versturen via e-mail, WhatsApp of social media kun je je omgeving vervolgens eenvoudig vragen om een gift.