Alkmaarse Wieler 3 daagse belooft spannende wedstrijden op te leveren.
Alkmaarse Wieler 3 daagse belooft spannende wedstrijden op te leveren. (Foto: aangeleverd)

Acht sterke koppels in de baan

ALKMAAR - Het gehele podium van het Europees Kampioenschap Stayeren in Pordenone (Italië) staat eind oktober aan de start van Wieler 3 daagse Alkmaar. Met acht sterke koppels in hoge snelheid op de baan, belooft het stayeren spannende wedstrijden op te leveren.

Spannende wedstrijden tijdens Wieler 3 daagse

Het is ook dit jaar gelukt om het gehele EK podium te bewegen om naar Alkmaar te komen. René Kos, wedstrijdleider Stayeren: "Reinier Honig, Europees kampioen en winnaar van de tweede editie van Wieler 3 daagse Alkmaar rijdt samen met gangmaker Jos Pronk. De Duitser Daniel Harnisch rijdt achter Peter Bauerlein en Christoph Schweizer, ook uit Duitsland, komt met gangmaker André Dippel naar de start." Het rennersveld wordt aangevuld met Giuseppe Atzeni (Zwitersland), meervoudig Europees kampioen en winnaar van het Stayeren tijdens de eerste editie van Wieler 3 daagse Alkmaar. Gangmaker René Kos (oud wereldkampioen stayeren) bestuurt voor Atzeni de motor. De vijfde deelnemer is de nummer 4 van het EK, Fransman Emilien Clere. Nederlanders Jeroen Kaldenbach (nummer 6 op het EK), Luuk Jansen en Christian Kos completeren het rennersveld. De jeugd staat zaterdag 2 november centraal tijdens het gratis side-event programma van de Wieler 3 daagse Alkmaar. Ook een Meet & Greet met Niki Terpstra en Laurens van Dam behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie over het programma, het rennersveld, de Meet & Greet, de Family Day of tickets is te vinden op www.wieler3daagsealkmaar.nl