Feestelijke uitreiking rolstoelbus Zorggroep Tellus.
Feestelijke uitreiking rolstoelbus Zorggroep Tellus. (Foto: aangeleverd)

Rolstoelbus Zorggroep Tellus

DEN HELDER - Op locatie De Groene Vecht van Zorggroep Tellus vond 23 oktober de officiële uitreiking plaats van de gloednieuwe rolstoelbus, geschonken aan de cliënten van Tellus. De afgelopen jaren hebben medewerkers, vrijwilligers én cliënten zich enorm ingespannen om sponsoren bijeen te brengen.

Feestelijke uitreiking

Zo heeft er een heuse sponsorloop van Callantsoog naar Den Helder plaatsgevonden en hebben fanatiekelingen van Bolward naar Den Helder gefietst. Cliënten hebben een bijdrage geleverd door prachtige knuffels te breien en 3D-kaarten te maken die verkocht zijn op diverse markten. Met de uitreiking van de nieuwe bus gaat een grote wens in vervulling voor Tellus. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de realisering van de bus en het werven van vrijwilligers om in de bus te rijden.

Activiteiten

Tijdens de officiële uitreiking waren cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Tellus, sponsoren, buurtbewoners en de chauffeurs die met de rolstoelbus gaan rijden uitgenodigd. Manager van Zorggroep Tellus Paula Udding gaf in een toespraak aan hoe belangrijk de rolstoelbus is voor de cliënten, omdat zij op deze manier meer gestimuleerd worden om leuke activiteiten te kunnen blijven doen. Aansluitend bedankte mevrouw Udding alle sponsoren, vrijwilligers, medewerkers, activiteitenbegeleider, cliënten en ook de leverancier van het busje de firma Veth Automotive.

Met de nieuwe rolstoelbus gaat er letterlijk voor veel ouderen weer een wereld open. Zo kunnen zij met elkaar genieten van uitjes naar bijvoorbeeld het strand, de bloembollen, Hoenderdael of een kopje koffie drinken in de stad, waar zij anders niet zo gemakkelijk meer naartoe kunnen. Er hebben zich al een diverse enthousiaste vrijwilligers aangemeld bij Tellus om in de bus te rijden. Zorggroep Tellus is nog wel op zoek naar vrijwilligers die in de rolstoelbus willen rijden, maar ook naar vrijwilligers die het leuk vinden om de ouderen te begeleiden tijdens uitjes, door bijvoorbeeld te helpen met in- en uitstappen, en tijdens de uitjes de rolstoelen te duwen en gezellig met elkaar te praten.

Wie belangstelling heeft en wil meehelpen om ouderen een onvergetelijk dagje uit te bezorgen, kan zich aanmelden bij de coördinator welzijn van Tellus door te bellen naar 0023638500.