Dick Best (Ed Skrein) and Ann Best (Mandy Moore) in Midway.
Dick Best (Ed Skrein) and Ann Best (Mandy Moore) in Midway. (Foto: Reiner Bajo)

Kinepolis: 'Terminator' en 'Midway'

(Woe 6 nov - Ladiesnight) De jonge Kate is niet tevreden over haar leven, vol irritant gerinkel van belletjes aan haar schoenen - zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel. Tom loopt haar leven binnen, lijkt te mooi om waar te zijn en door de muur te breken die Kate om zich heen gebouwd heeft. Met: Emilia Clarke, Henry Golding en muziek van George Michael.

Last Christmas

Terminator

Wat op een typische werkdag van Dani in de autofabriek lijkt, verandert in een confrontatie met twee vreemden: een futuristische, Terminator-machine (een "Rev-9") die terug in de tijd is gereisd om haar te vermoorden; en Grace, een futuristische supersoldaat die terug is gestuurd om Dani te beschermen, geholpen door niemand minder dan Sarah Connor. Met: Gabriel Luna, Mackenzie Davis, Linda Hamilton.

ROH: The Royal Ballet

(Di 5 nov (20.15u), di 12 nov (14.00u) - Schagen) Een gecombineerde programma met Petipia's Raymonda (derde akte) is een klassiek Russisch balletstuk dat is samengevat in één akte, de Enigmavariaties van Frederick Ashton en Concerto van MacMillan.

Midway

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met de slag om Midway weten de Amerikanen het tij van de oorlog te keren. Met Woody Harrelson, Ed Skrein, Luke Evans, Nick Jonas, Patrick Wilson en Mandy Moore.

Judy - Schagen

Judy Garland hoopt in Londen genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen in Amerika. Als kindster leefde ze al op medicijnen en drank. Er zijn nog steeds mensen die van haar willen profiteren wanneer zij in de war is. Renée Zellweger vertolkt op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

The Kill team - Den Helder

De jonge soldaat Andrew Briggman maakt tijdens de Amerikaanse invasie van Afghanistan zijn intrede in een peloton, geleid door de sadistische leider sergeant Deeks. Wanneer Andrew getuige is van moord op onschuldige burgers door soldaten uit zijn peloton, komt hij voor een groot moreel dilemma te staan. Met: Nat Wolff, Alexander Skarsgård.

Doctor Sleep: Den Helder

Danny Torrance van The Shining ontmoet Abra, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave. Abra vraagt hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, Dan wordt gedwongen zijn krachten te gebruiken zoals hij dat nooit eerder heeft gedaan. Met Ewan McGregor, Rebecca Ferguson en Kyliegh Curran.