De Gouden Jaren terug in de theaters. Met Cor Bakker, Jacques Klöters, Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Charly Angenois, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry.
De Gouden Jaren terug in de theaters. Met Cor Bakker, Jacques Klöters, Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Charly Angenois, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry. (Foto: aangeleverd)

Gloednieuw vervolg op de Gouden Jaren in de Kampanje

DEN HELDER - Een nostalgiegolf overspoelt ons land. Programma's en rubrieken die terugblikken naar de tijd dat geluk nog heel gewoon was, hebben massale aandacht. Waarom? Aristoteles wist het al: "ouderen hebben nu eenmaal weinig toekomst en veel verleden".

De zoete smaak van vroeger

Programma's als Andere Tijden worden goed bekeken, net als de zender ONS en Omroep MAX. De Telegraafrubriek 'Toen' wordt gespeld en naar de Top2000 wordt elk jaar reikhalzend uitgekeken. Voor de kijkers en lezers werkte het als een aanjager van de herinneringspomp, prikkelde het geheugen en maakte sluimerende herinneringen wakker. Dat waren immers de jaren dat alles beter zou worden; geen wonder dat mensen daar naar terugverlangen en die herinneringen koesteren. Mede door deze nostalgiegolf was de theatervoorstelling De Gouden Jaren die sinds begin 2017 in de theaters te zien was een groot succes. Daarom krijgt de voorstelling dit jaar een vervolg. Theater de Kampanje vormt zondag 24 november het decor voor De Gouden Jaren II. De Gouden Jaren II is een geheel nieuw programma met muziek en beelden van het alledaagse leven van de jaren '45 tot '70, met het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters. De Gouden Jaren II is een voorstelling over 'gewone Nederlanders' aan de ene kant en de koninklijke familie aan de andere kant.


Lees verder pagina 6.