Binnenkort weer in het land...
Binnenkort weer in het land... Ffoto: aangeleverd)

Intocht en ontvangst Sinterklaas

DEN HELDER - De verwelkoming van Sint Nicolaas en zijn pieten wordt gedaan door Burgemeester Jeroen Nobel en voorzitter HOB Mark de Graaf. Dit wordt gevolgd door een rijtoer naar het Sinterklaashuis in Spoorstraat 50, waar voorheen Bruna was gevestigd.

De stoomboot legt aan op Willemsoord vlak voor het Reddingsmuseum. Voor duizenden kinderen een echt feest voor groot en klein. Vrijdagavond 29 november en de zondag 1 december zijn veel winkels open om de Sint Nicolaas de kans te geven inkopen te doen.

Bezoek het Sinterklaashuis

Het grote succes van afgelopen jaren 'Het Sinterklaashuis', krijgt ook weer een vervolg. De vele duizenden tekeningen, daar gemaakt of gebracht, hebben Sinterklaas vorig jaar zeer verrast. Hij hoopt dat het dit jaar opnieuw het geval zal zijn.

Het Sinterklaashuis kan worden bezocht op zaterdag 16, woensdag 20 en woensdag 27 november van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 23, 30 november en 4 december van 12.00 tot 16.00 uur, zondag 24 november van 13.00 tot 17.00 uur. De kinderen kunnen hier tekeningen maken en afgeven net als alle andere cadeautjes die voor Sinterklaas zijn gemaakt. Jij komt toch ook even de hand schudden van Sinterklaas?

Van de intocht en bij het Sinterklaashuis worden foto's gemaakt die men na afloop kan bekijken en downloaden via www.heldersebinnenstad.nl/