Naast Frans A-merk stelt Groet Auto tijdens introductieweekend ook nieuwe Hyundai Kona Hybrid voor aan het grote publiek.
Naast Frans A-merk stelt Groet Auto tijdens introductieweekend ook nieuwe Hyundai Kona Hybrid voor aan het grote publiek. (Foto: aangeleverd)

Peugeot 208: eindejaarscadeau op niveau!

DEN HELDER- Groet Auto brengt nieuw elan in de donkere dagen voor de feestdagen. Het familiebedrijf presenteert tijdens het Introductieweekend op 22, 23 en 24 november in de showroom aan de Kievitstraat 18 twee nieuwe modellen die in het nieuwe decennium gaan scoren: de Peugeot 208 en Hyundai Kona Hybrid.

Autokenners zijn ervan overtuigd: Peugeot wilde met de vernieuwde uitvoering van de 208 meer uitstraling creëren en is daarin ook geslaagd. In de prijsklasse van de Peugeot 208 zijn er, zo is de overheersende opinie, maar weinig auto's die zo sportief, fris en stoer ogen als deze auto. Ook qua interieur is deze krachtpatser duidelijk familie van de veel duurdere Peugeot 508: de kwaliteit van de materialen, de afwerking en ook het ontwerp oogt hoogwaardig en inspirerend.

Do you feel lucky…?

Sterker nog, het interieur met de zogeheten i-Cockpit geeft je de indruk dat je in een vliegtuig stapt of in ieder geval in een high tech car in een film van The Fast and The Furious. Want het instrumentarium van de Peugeot 208 mag er zijn: hij is van alle gemakken voorzien, van de reguliere 'meters' tot de communicatiemogelijkheden, navigatietools en andere uitgewerkte opties van rijgemak in de boordcomputer. Deze auto geeft je dat heerlijke superioriteitsgevoel als je bij een stoplicht stilstaat en om je heen de gewone bakkies ziet. Waarbij, wanneer zo'n automobilist tevergeefs een poging doet voor je in te voegen, je hem of haar net als Clint Eastwood een blik kan toewerpen van 'Did you feel lucky p…?', waarbij je dat laatste woord uiteraard niet kunt uitspreken.

De Franse compacte krachtpatser is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen, maar ook goed voor het milieu, want er is een e-versie beschikbaar met een actieradius van 340 kilometer. De accu is kortom zeer krachtig wat ook blijkt uit het feit dat hij in slechts 8,1 seconden van nul naar honderd kilometer per uur 'sprint'.

Meer weten? Kom dan 22, 23 of 24 november naar Groet Auto in Den Helder omdat tal van introductievoordeel wordt gegeven. Oók op de Hyundai Kona Hybrid, de crossover die uitblinkt door zijn zeer zuinige rijden. Zie daarvoor de advertentie in deze special.

Afbeelding