Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Beukers Bike Weekend.
Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Beukers Bike Weekend. (Foto: Aangeleverd)

Smullen voor fietsliefhebbers bij Beukers

PETTEN - Beukers Bike Centre houdt zaterdag 16 en zondag 17 november voor de 22e keer een Race- en Mountainbikeshow. Door meewerkende fabrikanten en importeurs worden de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond en uiteraard ontbreken ook de gravel- en strandbikes niet.

22e editie Beukers Bike Weekend in Petten

De fietsmerken Cannondale, Storm, Bianchi, American Eagle, Colnago, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2020 modellen, maar ook fabrikanten als Mavic en 9thWave (wielen), Shimano en Rotor (onderdelen), GripGrab (onder meer hand- en overschoenen), Sidi (schoenen), SIS (sportvoeding) en Wahoo (trainers en fietsnavigatie) tonen hun nieuws op deze, voor de kop van Noord Holland, unieke show voor de sportieve fietser.

Zwift

In je huiskamer een klim op fietsen terwijl je fiets meebeweegt, of de tegenwind echt voelen door middel van een Smart ventilator? Dat kan op de speciaal instelbare Kickr Bike! Fiets met het online programma 'Zwift' tegen tegenstanders van over de hele wereld!

Topbikes uitproberen

Je hoeft op een wedstrijddag niet langer te kiezen tussen een hardtail en een full suspension bike. De Trek Supercaliber geeft je precies de juiste hoeveelheid veerweg (60 millimeter achter en 100 millimeter voor) om zonder verlies van snelheid of tractie aanvallend te rijden op ruwe ondergrond, efficiƫnt te klimmen en vol te kunnen aanzetten in de sprints. Tijdens het Beukers Bike Weekend zijn deze topbikes uit te proberen.

Zitbotmeting

Laat nauwkeurig en gratis je zitbotjes digitaal opmeten en krijg meteen een passend zadeladvies. Het leven van een fiets is best zwaar, wat extra bescherming kan geen kwaad. Bicycle Armor toont demonstraties van een extra sterke beschermlaag, om je fiets prachtig te houden. In de Koopjeshoek zijn messcherpe aanbiedingen te vinden van topkwaliteit producten als helmen, schoenen, kleding en banden.

Strandrace

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, een strandcriterium georganiseerd die tevens mee telt voor het ATB Top Noord-Holland klassement. Deze laagdrempelige race start om 14.00 uur bij strandpaviljoen Zee & Zo. Op het terrein van de Watersnip gaat de jeugd tot en met veertien jaar vanaf 09.45 uur de strijd met elkaar aan op een mooi uitgezet parkoers. Koopjeshoek

Nieuwsgierig geworden? Het Beukers Bike Weekend is beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur op recreatiepark De watersnip, net buiten Petten. Toegang en parkeren zijn gratis. Kijk voor de laatste info op www.beukersbikecentre.nl/beukersbikeweekend.