RataPlan rijdt met vier wagens door Den Helder en omstreken om alle overbodige kleding en textiel bij de mensen op te halen.
RataPlan rijdt met vier wagens door Den Helder en omstreken om alle overbodige kleding en textiel bij de mensen op te halen. (Foto: Claudia Otten)

Groen doen, zo makkelijk kan het zijn!

DEN HELDER - Recycling is tegenwoordig een bekend begrip. Het draagt bij aan een betere wereld; minder CO2 uitstoot, het behoud van natuur en bossen en geen uitputting van fossiele brandstoffen. Door hergebruik te bevorderen wordt verspilling voorkomen.

Kringloopbedrijf RataPlan is hier al ruim 37 jaar mee bezig door producten een langere levensduur te bezorgen. Elke dag biedt zij 'nieuwe' unieke artikelen aan in de winkels. Indien producthergebruik niet meer mogelijk is, dan streeft RataPlan naar materiaalhergebruik. Dit geldt voor alle productgroepen binnen de kringloop. Binnenkort staat bijvoorbeeld de periodieke ophaalactie in Den Helder en omstreken weer op de planning. Hierbij ligt de focus op de hergebruik van kleding en textiel.

Green Friday

Om de bewustwording op het gebied van recycling nog meer te vergroten onder de consument is het op 29 november bij RataPlan Green Friday! Green Friday is de tegenhanger van Black Friday en vindt plaats bij alle 100% kringloopwinkels* in Nederland. Op deze dag worden de positieve effecten van hergebruik extra onder de aandacht gebracht bij kopend Nederland. Met deze actie willen de winkels laten zien hoe leuk en voordelig het is om te shoppen bij 100% kringloopwinkels én hoeveel CO2 wordt bespaard dankzij hergebruik. Elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op. Met Green Friday wil RataPlan alle Nederlanders oproepen om gebruikte spullen door te geven.

Lees verder pagina 11.


Binnenkort Green Friday bij Rataplan.