Binnenkort Green Friday bij Rataplan.
Binnenkort Green Friday bij Rataplan. (Foto: Claudia Otten)

Groen doen, zo makkelijk kan het zijn!

Vervolg van de voorpagina.

Tevens wil RataPlan maar iedereen bewust maken van de enorme hoeveelheid extra CO2-uitstoot die de aankopen tijdens Black Friday met zich meebrengen. Van de productie tot en met het vervoer. Veel nieuwe producten worden van ver vervoerd met containerschepen. Zestien mega containerschepen zorgen voor bijna net zo veel zwavel uitstoot als 50 miljoen auto's bij elkaar.

1 kg hergebruik = 1 kg CO2-besparing

Green Friday is het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts. Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je 'gratis' een kilogram CO2-besparing. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Bovendien zorgt elke aankoop voor werk voor een groep mensen die om welke reden dan ook een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt heeft. En dan moet december nog beginnen. 100% Kringloopwinkel RataPlan is er klaar voor.

Ophaalactie

Naast 'groene' aankopen kun je ook je steentje bijdragen door het inleveren van oude nog bruikbare spullen. Een aantal keer per jaar zamelt RataPlan, in samenwerking met de gemeente, oude kleding en textiel in. RataPlan rijdt met vier wagens door Den Helder en omstreken om alle overbodige kleding en textiel bij de mensen op te halen. Maandag 2 december staat de volgende inzameldag op de planning en de kledingzak daarvoor zit bijgevoegd in deze krant. Het is een mooie win-win situatie: je hebt niet alleen een opgeruimde kast maar bespaart samen met RataPlan en de gemeente ook weer CO2-uitstoot. Samen groen doen, hoe mooi is dat!

Tweede leven

Verdienen je oude meubels of boeken ook een tweede leven? Maak een gratis ophaalafspraak via 088-8282782.

* 100% Kringloopwinkel RataPlan zet zich in voor een circulaire economie en een inclusieve samenleving. Aan de Nijverheidsweg 3a kunnen spullen worden ingeleverd en gekocht. www.rataplan.nl