De primeur van de allereerste donatie van dit seizoen werd gedaan door Ashley bij de Bruna in de Keizersstraat.
De primeur van de allereerste donatie van dit seizoen werd gedaan door Ashley bij de Bruna in de Keizersstraat. (Foto: aangeleverd)

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie...

DEN HELDER - "Nu voor de zevende keer op rij mogen we van een traditie spreken", valt Gert de Haas van de lokale Lionsclub met de deur in huis. Hij vervolgt: "Koffieminnend Den Helder kan vanaf heden weer alle gespaarde koffiewaardepunten afstaan ten gunste van de cliënten van de Helderse voedselbank." Deze actie wordt door de Lions in het gehele land gevoerd in samenspraak met Douwe Egberts. Het mag een successtory heten want zo konden de voedselbanken vorig jaar in totaal maar liefst 130.000 pakken koffie in ontvangst nemen, dat zijn vrachtwagens vól. "Meer dan 600 pakken kwamen naar Den Helder", meldt De Haas niet zonder trots.

Inzameling koffiepunten voor voedselbank ¶

"Nog veel te veel mensen leven in Nederland onder de armoedegrens en dat is in onze gemeente helaas ook het geval", zegt De Haas die zich sinds '92 committeerde aan de Lions, welke club in 1957 werd opgericht in Den Helder. Hij is momenteel lid van de commissie fondsenbesteding, die over de inkomsten en uitgaven gaat betreffende goede doelen. "We beschikken over zo'n 35 leden die stuk voor stuk een sociaal hart hebben en dienstbaar willen zijn aan hun omgeving. Dat kan op allerlei vlakken. In deze periode bemannen de leden van de club de kassa op de Helderse IJsbaan, die er dit jaar dankzij de Helderse ondernemersvereniging weer staat. Bij 'gewone' exploitatie daarvan zou een kaartje al gauw op een tientje komen. Omdat het personeel volledig uit vrijwilligers bestaat, kan een kaartje nu voor €3,50 worden verkocht. Dit is waar de formule van de Lions voor staat: Gezellig bij elkaar zijn, je moet het leuk vinden iets voor een ander te doen en tegelijkertijd niet te beroerd zijn je handen te laten wapperen." De Lionsorganisatie zit stevig in het zadel want zo vierde de serviceclub twee jaar geleden haar 100-jarig bestaan en is ze ooit opgericht in Chicago. Nederland telt inmiddels 400 Lionsclubs met in totaal zo'n 12.000 leden. "Wereldwijd telt de organisatie meer dan 1,4 miljoen leden en daarmee behoort ze tot een van de grootste niet-gouvernementele organisaties (Ngo's) op aarde", weet De Haas te melden.

Lees verder pagina 14.

Blij met de koffie.