Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Rijbewijskeuringen in Den Helder

DEN HELDER- Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 3 januari, 17 januari, 7 februari en 21 februari bij Mediboeg, Heiligharn 254 (4-11) medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00. Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een Gezondheidsverklaring te kopen minimaal vier maanden voor einddatum van het rijbewijs. Deze regeling maakt het 75-plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.regelzorg.nl.

Gezondheidsverklaring

Voordat een afspraak wordt gemaakt dient eerst een Gezondheidsverklaring te worden gekocht. Aangeraden wordt deze digitaal te kopen met behulp van een DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst worden ingevuld en opgesgtuurd naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens men de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kan pas een afspraak worden gemaakt voor de keuring.

Afspraak

Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die het formulier op de computer (digitaal) kan invullen. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl.