Het dak eraf met Broken Brass Ensemble.
Het dak eraf met Broken Brass Ensemble. (Foto: aangeleverd)

Ode aan Ramses en Broken Brass...

DEN HELDER - Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels van der Gulik zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.

Bekend en minder bekend werk van Shaffy komt tot leven

Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk! In 'Ik blijf hier!' brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als 'De een wil de ander' of 'Zing, vecht, bid', weer helemaal tot leven.

22 december I Aanvang 15.00 uur I Zaal open 14.30 uur I Ingang achterzijde I Toegang €15,-- Reserveer de laatste kaarten.

Broken Brass Ensemble

Zondagmiddag 29 december is het laatste concert van Nieuw & Diep in Windkracht 13. Jazzstichting Nieuw & Diep gaat door op een andere locatie en Windkracht 13 sluit de deuren. Nog één keer het dak eraf, stoelen aan de kant en dansen maar! Broken Brass Ensemble combineert New Orleans-brass met hiphop, balkan, funk, jazz, dance en blues, op een heel specifieke manier.

De band brengt de levendige New Orleans brass-muziek naar een geheel nieuw niveau

Toen de acht bandleden een jaar of vijf geleden voor het eerst van zich lieten horen, scoorden de drummer en zeven koperblazers meteen een radiohit met hun versie van het nummer Thrift Shop, De band brengt de levendige New Orleans brass-muziek naar een geheel nieuw niveau en weet origineel repertoire zodanig te vertolken dat niemand stil kan blijven staan. In de afgelopen jaren trok het ensemble als een wervelwind door Europa om meer dan 400 concerten te geven in clubs en op festivals als North Sea Jazz.

Meer informatie

29 december I Aanvang 15.00 uur I Zaal open 14.00 uur I Toegang €15 / Gereserveerde kaarten €2,50 korting.