Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

Kerstconcert Hollands Vocaal Ensemble

DEN HELDER - Het Hollands Vocaal Ensemble verzorgt zondagmiddag 22 december een kerstconcert in de Petrus en Pauluskerk te Den Helder, aanvang 15.30 uur. Het kamerkoor staat onder leiding van dirigent Moritz Johannes Kellner.

Het Hollands Vocaal Ensemble, opgericht in 1983, vormt met zo'n 20 gepassioneerde zangers en zangeressen uit de regio een kamerkoor dat in Alkmaar haar thuishaven heeft. Het koor is bij uitstek thuis is in 'oude muziek' maar schuwt muziek uit andere perioden niet.

Uitbundige vreugde

Het kerstprogramma dat wordt gepresenteerd besteedt ruim aandacht aan oude kerstmuziek van onder meer William Byrd, Heinrich Schütz en Felix Mendelssohn Bartholdy. Het pure, archaïsche (primitieve), mystieke en pastorale (herderlijke) zijn elementen die in deze liederen de toon zetten, muzikaal bewegend tussen uitbundige vreugde en stille inkeer. A capella gezongen liederen worden afgewisseld met koorwerken begeleid door de organist/pianiste Anja van der Ploeg.

Het is alles wonderschoon. Hetzelfde verhaal, hetzelfde kerstlied en toch weer wonderschoon. Een ieder is van harte welkom om het te aanhoren en te beleven.

Toegang tot de Petrus en Pauluskerk te Den Helder is gratis, met een collecte na afloop.