Vrijwilligers gezocht.
Vrijwilligers gezocht. (Foto: aangeleverd)

'Je krijgt de kans om veel te leren'

Vervolg van de voorpagina.

Naast de azc's Doggershoek en Nieuweweg beschikt VluchtenlingenWerk ook nog over een locatie op de Pastoor Koopmanweg 40. Hier worden statushouders ondersteund die in Den Helder komen wonen.

Betrokken

Vrijwilligers op het azc leveren een bijdrage aan de bescherming van de rechten van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. "Voor de asielzoekerscentra Doggershoek en de Nieuweweg zoeken we vrijwilligers voor de functie van sociaal-juridisch medewerker. Deze sociaal-juridisch medewerkers geven voorlichting en ondersteunen asielzoekers tijdens de asielprocedure. Ze beantwoorden vragen tijdens spreekuren en geven nader uitleg over brieven, voeren vluchtverhaalanalyses uit en ondersteunen aanvragen voor gezinshereniging. Ook onderhouden ze contact met betrokken partijen zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, advocaten en ambassades." Esther benadrukt dat ook belangstellenden zonder juridische achtergrond kunnen reageren. Bij VluchtelingenWerk krijg je de kans om veel te leren. Er zijn goede trainingen over de asielprocedure en de verschillende landen. Wat wíj zoeken zijn betrokken vrijwilligers die minimaal acht uur te besteden hebben en net zo enthousiast zijn als wij. Ik kan je ook nog vertellen dat het werk zeer gevarieerd is!"

Interesse?

Ga naar de website https://www.vluchtelingenwerk.nl/westenmiddennederland/vacatures/juridisch-begeleider-azc-den-helder-nieuweweg-vrijwillig voor de vacature of neem contact op met Anna Farrow 0223- 612874, e-mailadres azcdenheldernieuweweg@vluchtelingenwerk.nl