Is groen jouw toekomst?
Is groen jouw toekomst? (Foto: aangeleverd)

Is groen de toekomst?

REGIO - Groen is nu! Bezoek 1, 9 en 21 maart de demodag van vakmensen, bemiddelaars en onderwijs in het groen. Ontdek wat een mooie werkplek het groen kan zijn, zeker in combinatie met een opleiding. Kom kijken, voelen en doen! Clusius College, Herenbos en diverse groene aannemers zijn een gezamenlijk project gestart om de groenbranche te promoten en mensen te interesseren voor het groenvak, en een eventuele opleiding hierin.

Ze willen iedereen kennis laten maken met de mooie en veelzijdige werkzaamheden in het groen.

Groenvak

Groen is meer dan schoffelen alleen! Denk aan: techniek, timmeren, ontwerpen, tuin tekenen, kantoorwerkzaamheden, verticale tuinen, natuurlijke speeltuinen, Interieurbeplanting of dak- en gevelbeplanting. De aannemers Krinkels, Donkergroen en Hoek Hoveniers stellen hun terrein beschikbaar om een zo volledig mogelijk beeld van het groenvak te tonen.

Instromers

Ook het werkgeverservicepunt is aanwezig. Aanmelden voor een opleiding kan via het Clusius College of via TRI groei in groen. Voor zij-instromers is scholing op maat mogelijk. De bedrijven hebben voldoende plaats voor mensen die de handen uit de mouwen willen steken en tegelijkertijd willen leren.

Ervaar hoe mooi de groenbranche is op: 1 maart van 15.00 tot 19.00 uur bij Krinkels in Alkmaar, 9 maart van 10.00 tot 14.00 uur bij Donkergroen in Benningbroek en 21 maart van 15.00 tot 18.00 uur bij Hoek Hoveniers in Ursem. Vervoer van en naar een station in de buurt is mogelijk. Informatie en aanmelden via: www.herenbos.nl/groenisnu.