Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

CASTRICUM - De jaarlijkse belastingaangifte, veel mensen zien er tegen op om eraan te beginnen. Hoe zat het ook alweer? Tijdens een informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Castricum op woensdag 13 maart wordt u op een groot scherm meegenomen door de aangifte. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan DigiD, waar vul je welk inkomen in en er wordt nader ingegaan op een aantal aftrekposten. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen. De bijeenkomst wordt verzorgd door Stichting Welzijn Castricum en Socius.

Ziet u het na de bijeenkomst nog steeds niet zitten om uw aangifte zelf in te vullen? Dan is het, onder een aantal voorwaarden, mogelijk hulp te krijgen bij Stichting Welzijn of Socius. De bijeenkomst start om 10.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst (bij de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1).

Digitale overheid

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren.

Cursus

De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus KlikTik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij uw bibliotheek.