College stelt stedenbouwkundig plan 'De Slotvrouwe' vast

HEEMSKERK – Het college heeft het stedenbouwkundig plan voor het project 'De Slotvrouwe' (Debora Bakelaan en omgeving) vastgesteld. De raad krijgt het plan ter instemming aangeboden.

Woonproject krijgt in totaal 225 woningen

Het stedenbouwkundig plan is de basis voor het nieuwe ontwerp bestemmingsplan, dat nodig is om de nieuwbouw mogelijk te maken. Ook is het stedenbouwkundig plan de basis voor het inrichtingsplan voor de nieuwe openbare ruimte.

225 woningen

De Slotvrouwe bestaat uit drie woontorens, die de huidige flats aan de Debora Bakelaan vervangen. In totaal komen er 225 woningen, waarvan 204 huurappartementen tussen de Debora Bakelaan en de nieuwe Tolweg. Ook voorziet het plan in 202 parkeerplaatsen. Er is een optimale balans gezocht tussen een groene en prettige openbare ruimte en voldoende parkeerplaatsen. Er is ervoor gekozen om het groen en de leefbaarheid zo groot mogelijk te maken.

Mocht in de toekomst blijken dat er toch niet voldoende parkeerplaatsen zijn, dan is het mogelijk om ook gebruik te maken van het parkeerterrein van het bezoekerscentrum Assumburg.

Project krijgt 202 parkeerplaatsen

Daarnaast kan ook bij de herinrichting van de aangrenzende straten gekeken worden of er zo nodig ruimte is voor extra parkeerruimte.

Het stedenbouwkundig plan laat niet alleen zien hoe de nieuwe gebouwen zijn gesitueerd en hoe de nieuwe Tolweg in het plan past. Het plan laat ook zien hoe het groen er in hoofdlijnen uit komt te zien, hoe de compensatie en de opvang van water is geregeld en waar een speelplek komt.

Op basis van dit plan worden de details van het groen, water en spelen verder uitgewerkt met bewoners en andere belanghebbenden.

Ontwerp bestemmingsplan

De volgende stap in het project 'De Slotvrouwe' is het ontwerp bestemmingsplan. Dit plan wordt bekend gemaakt en belanghebbenden kunnen dan hun zienswijzen indienen.

Naar verwachting wordt het ontwerp bestemmingsplan in mei 2019 afgerond en bekend gemaakt.