Veel kinderen wachten op pleegouders.
Veel kinderen wachten op pleegouders. Foto: Kenter Pleegzorg

'Ik wil een liefdevolle moeder zijn'

REGIO - Maaike (23) is grotendeels opgegroeid bij haar pleeggrootouders. Ze heeft met haar aan drugs en alcohol verslaafde ouders geen goede jeugd gehad. Toen ze 10 was, werd een melding gedaan bij "Veilig Thuis". De weekendpleegzorg bij opa en oma werd daarop omgezet in voltijdzorg. Het gezin werd intensief ondersteund vanuit Kenter Jeugdhulp en Maaike praat vol warmte over de pleegzorgbegeleider waar ze haar hart bij kon en durfde te luchten.

Maaike staat nu krachtig in het leven. Door haar buitenlandse stage heeft ze zichzelf ontdekt en is ze volwassen geworden. Haar ouders zijn afgekickt, maar de hersenen van haar moeder zijn aangetast en haar vader drinkt nog regelmatig. Maaike kent de gevolgen en drinkt zelf niet. Ondanks alles heeft Maaike een goede band met haar vader: "het is een leuke man, een echte allemansvriend. Hij maakt makkelijk een praatje met anderen en is heel handig. Ik leer van hem hoe ik mijn huis op moet knappen. Maaike wil alles uit haar leven halen. Ze is bezig met de toekomst en wil promotie maken. Over haar toekomstige kinderen zegt ze: "ik wil een liefdevolle moeder zijn. Ik zal veel tijd voor mijn kinderen vrij maken en alles moet bespreekbaar zijn."

Kenter zoekt nieuwe pleegouders

Niet alle kinderen, waarvoor wij een steungezin zoeken, hebben zo'n fijn netwerk als Maaike. Daarom zoekt Kenter pleegouders, die voltijds of in deeltijd, kinderen, tijdelijk of voor langere tijd, een thuis kunnen bieden. Wij zoeken met spoed ook een gezin voor Demy (10) en Roland (11).

Help ons mee zoeken? Bent u of kent u een gezin, dat een kind kan opvangen uit de brede omgeving van Haarlem, Haarlemmermeer of IJmond, neem dan z.s.m. contact met ons op en/of kom naar een informatieavond in Santpoort-Noord.
Wij komen, indien gewenst voor meer informatie bij u thuis. Kenter kan ook in uw buurtcentrum, op school of bij uw sportclub een informatieavond organiseren. Meer weten over pleegzorg?
Kijk op onze website www.kenterjeugdhulp.nl of www.supergewonemensengezocht.nl

Liefde kan op vele manieren gegeven worden.