Maarten van der Weijden werd vorig jaar geïnterviewd door ervaringsdeskundigen van de Hartekamp Groep
Maarten van der Weijden werd vorig jaar geïnterviewd door ervaringsdeskundigen van de Hartekamp Groep (Foto: (Hartekamp Groep communicatie))

Zorg.Ik? Ja, waarom niet.

Ieder jaar is in maart de Week van Zorg en Welzijn. Vorig jaar kregen we in die speciale week de lange afstandszwemmer Maarten van der Weijden op bezoek. Maarten vroeg aandacht voor het tekort aan personeel in de zorg. En hij kwam natuurlijk een paar baantjes trainen in ons therapeutisch bad.

De aandacht die Maarten vroeg voor het werken in de zorg heeft zeker geholpen, maar nog steeds zijn er veel mensen nodig in de zorg. Dit jaar is er in de Week van Zorg en Welzijn (van 11 tot en met 16 maart) veel aandacht voor zij-instromers en carrière switchers.

Twee jaar geleden trok David Collier (54) de stoute schoenen aan. Na verschillende banen in toerisme, catering en horeca besloot hij dat iets heel anders wilde doen. Via de website van de Hartekamp Groep zag hij een vacature die hem aansprak. ,,Ik was 52 en had geen ervaring in de zorg. De Hartekamp Groep zocht een begeleider. Een mooie functie waarbij je mensen begeleidt tijdens het vervoer. Dat dacht ik tenminste. Toen ik belde voor de betreffende vacature bleek dat het ging om een begeleidersfunctie op een dagbesteding.

Ik wilde het graag proberen, maar vertelde wel meteen mijn leeftijd en dat ik geen ervaring had. Tijdens een speeddate ging ik kennismaken met medewerkers van de Hartekamp Groep. Nu werk ik al bijna 2 jaar op de Eekhoornlaan. Het is geweldig werk en ik ben blij dat ik deze stap heb gezet."

In de Provincie Noord-Holland Hal in Haarlem wordt, als onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn, op 14 maart een carrièrebeurs georganiseerd door samen Voor Betere Zorg (VBZ). De Hartekamp Groep is daar ook aanwezig.Mocht je niet kunnen wachten tot de carrièrebeurs, kijk dan op onze website (www.hartekampgroep.nl). De eerstvolgende is op 28 maart in 'Het Duinhuis'.