'De Kinderen Scheiden Mee'

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. Dit programma is bestemd voor kinderen/pubers in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. In een speciaal op hun leeftijdsgroep afgestemde groep, komen zij 1 ochtend of middag bijeen. Zij leren beter begrijpen wat een scheiding betekent en wat er eigenlijk allemaal gebeurt. Ook wordt ze handvatten gegeven om beter met deze situatie om te gaan.

Er zal voorafgaand aan de workshop een aparte ouderbijeenkomst zijn waarin de coaches aan de ouders informatie geven over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Verder geven de coaches ouders een aanzet om op een constructieve manier in gesprek te gaan met hun kinderen over de scheiding en alles wat daarbij komt kijken. Ouders krijgen schriftelijke informatie mee naar huis.

Gezinnen

Dit programma is geschikt voor gezinnen waarbij ouders voornemens zijn te gaan scheiden en ook voor gezinnen waarbij ouders al gescheiden zijn. De ervaring leert dat deelname aan dit kortdurende, preventieve programma een complexe scheiding kan voorkomen.

Als ouders zich bewust zijn van de behoeften van een kind in een scheidingssituatie, kunnen zij daarop inspelen. En kunnen zij er, ondanks hun eigen problemen, in deze moeilijke tijd ook voor hun kinderen zijn. Kinderen zijn na afloop meestal opgelucht en blij dat zij ook hun stem hebben mogen laten horen.

Werkboek

De kinderen ontvangen een werkboek waarmee zij thuis verder aan de slag kunnen. Het programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd (6-12 jaar) is gepland op;Zaterdag 23 maart 2019 van 13.00-16.30 uur, ouderbijeenkomst dinsdagavond 19 maart 2019 van 20.00-21.00 uur.

Het laatste half uur sluiten de ouders of een ouder aan bij de kinderworkshop. De kinderen/jongeren laten dan zien wat ze geleerd hebben deze middag en we sluiten af met een gezamenlijke activiteit.

Workshop

De locatie waar de workshop gehouden wordt is in Beverwijk of Heemskerk. Informatie, het aanvragen van een folder en aanmelden kan via:Paula Beentjes info@paulabeentjesmediation.nl of telefoonnummer 06-20557000; Danielle Kerkhof opvoedcoach@hetnet.nl of telefoonnummer 06-46441332. Kijk voor meer info: www.dekinderenscheidenmee.nl.