Tremenda op z'n klassieks

BEVERWIJK - Het Beverwijks koor Tremenda (voorheen Oratorium koor Tremenda) is een klassiek koor dat al meer dan 65 jaar haar naam heeft gevestigd in de IJmond en het Kennemerland met een reeks van indrukwekkende uitvoeringen.

Het koor Tremenda o.l.v. dirigent Paul Waerts zal in 2019 en 2020 een aantal concerten uitvoeren, die op een iets andere leest geschoeid zullen zijn. Het koor Tremenda wil meer haar vleugels gaan uitslaan, zowel wat betreft de programmering als het bieden van een groter podium voor jongere zangers, zangeressen, solisten en instrumentalisten.

De uitvoeringen van Tremenda zullen niet meer uitsluitend uit oratoria bestaan maar veel meer thematisch gericht zijn. Dat betekent dat het repertoire weliswaar klassiek blijft maar dat er meer mogelijkheden zijn om modernere stukken uit te voeren die een aantrekkingskracht vormen voor nieuwe, jonge talenten. ''Op 14 april voeren wij een nieuw themaprogramma uit in de Vredevorstkerk in Beverwijk: "Passie met Tremenda", een programma met werken van César Frank in een instrumentale en poëtische omlijsting'', aldus het koor.