Barrelhouse
Barrelhouse Foto: aangeleverd)

Jubileumconcert Barrelhouse in Akersloot

AKERSLOOT - Kaartverkoop voor het jubileumconcert van de formatie Barrelhouse op zaterdag 20 april in Akersloot is van start gegaan. Optredens van Barrelhouse in Akersloot, de geboorteplaats van zangeres Tineke Schoemaker, waren altijd bijzonder.

Het is weleens gebeurd dat na afloop van het optreden in de Vriendschap de band tot maar liefst zes is terug gevraagd voor een toegift.

Bezetting

Barrelhouse speelt al veertig jaar in dezelfde bezetting met Tineke Schoemaker als zangeres, Johnny LaPorte op gitaar net als zijn broer Guus ook op gitaar. Han van Dam beroerd sinds jaar en dag de piano en Bob Drost leeft zich helemaal uit op de drums. Tenslotte is daar Jan Willem Sliting op de electric bass, double bass en accordeon.

Nieuwste album

Het optreden heeft de naam gekregen '45 Years on the Road' en dat is tevens de naam van hun nieuwste album. In 2017 kreeg de formatie nog de Edison Jazzism Publieksprijs voor hun album 'Almost There'.

Voorprogramma

Sinds het eerste concert in Mahogany Hall in Edam, doet Barrelhouse niets liever dan optreden. Zaterdag 20 april een thuiswedstrijd voor de band rondom zangeres Tineke Schoemaker. Het voorprogramma deze avond wordt verzorgd door Mannish Boy.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar bij onder andere de Vriendschap zelf of bij Novy Velzeboer ook in Akersloot of via ticketservice :ikbenaanwezig.nl .

Kaarten in de voorverkoop kosten € 10,00, kaarten aan de zaal € 12,50.