Grafiet op de handen.
Grafiet op de handen. (Foto: PR)

Grafietvangers voor inwoners van Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Twee oud-medewerkers van TataSteel bedachten een snelle oplossing voor de hinder van grafietregens in Wijk aan Zee. Veel gepensioneerden ontmoeten elkaar tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten van de VOHM ( vereniging oud-hoogovens medewerkers) in zowel het Dudokhuis als in Heerhugowaard.

De grafietvangers zullen maandag tussen 12.00 en 13.00 uur worden uitgereikt bij de ingang van de Supermarkt, hoek Boothuisplein in Wijk aan Zee. De eerste 50 stuks worden gratis verstrekt, max.1 per woning en zijn bedoeld voor de echte Wijk aan Zeeërs, die minimaal 5 jaar in het dorp woonachtig zijn. Voor de overigen wordt een kleine vergoeding van 10 Euro gevraagd. Verzoeke met gepast geld te betalen en er kan niet gepind worden. Omdat de uitvinders geen commercieel doel nastreven wordt het overblijvende bedrag geschonken aan het goede doel Kicoba.

De uitvinders, afkomstig uit Heemskerk, willen niet met naam in de pers genoemd worden, want er is al genoeg ophef in pers en TV. De redactie beschikt wel over deze gegevens.

Natuurlijk worden er vragen gesteld of deze grafietvanger ook voor fijn stof geschikt is. Dat gaat helaas niet. Bedenk dat niet alle stoffen magnetisch zijn te beïnvloeden.

Het onderzoek gaat verder. Na de toewijzing van het patent kunnen belangstellende bedrijven zich melden.