Irma Warns door naar NK en toestelfinale.
Irma Warns door naar NK en toestelfinale. (Foto: (foto aangeleverd))

Toss pakt finaleplaatsen tijdens de halve finale

HEEMSKERK - Turnsters van de A-selectie en de B-selectie hebben afgelopen weekend de halve finale geturnd. Tijdens deze halve finale konden de turnsters als zij genoeg punten behaalden een finale plaats veroveren en eventueel een toestelfinale plaats.

Bij de senioren 2e divisie hebben Irma Warns en Emily Six zeer goed geturnd, Irma Warns behaalde een keurige 8e plaats, dit betekent voor Irma door naar de finale. Ook heeft zij een prachtige vloeroefening neergezet en een 2e plaats behaald. Irma mag naast haar meerkamp finale dus ook strijden op vloer tegen de beste 8 turnsters van Nederland. Emily Six is 15e geworden, ze heeft tijdens deze halve finale prachtige oefeningen laten zien, een onwijze brug oefening en ook op vloer turnde Emily haar beste oefening van dit seizoen, helaas heeft Emily niet voldoende punten behaald om door te gaan naar de finale.

Uit de B-selectie pupillen N3 heeft Isabelle Doesburg een 5e plaats behaald. Van de 24 deelneemsters is dit zeer knap. Isabelle startte gelijk al heel sterk op vloer, vervolgens maakte zij keurige sprongen, en ook op rek en balk turnde Isabelle zeer goed. Verassend behaalde Isabelle een 1e plaats op rek, dit betekent ook voor Isabelle Doesburg dat zij behoort tot de beste 8 van Nederland in haar categorie en mag strijden tijdens de toestelfinale. Bij de junioren N3 is Jade Lenarduzzi 11e geworden, zij mag zeer tevreden terugkijken op haar wedstrijd tijdens de halve finale. Bij de senioren N3 heeft Marijn Snijders top geturnd en ook zij behaalde een 11e plaats, en als kers op de taart ook nog een toestelfinale sprong!