Depressie Vereniging start supportgroep

BEVERWIJK - De Depressie Vereniging start voor regio IJmond een nieuwe supportgroep in Gezondheidscentrum Broekpolder
Mensen met een depressie hebben baat bij regelmatig contact met anderen, die vergelijkbare klachten hebben. De Depressie Vereniging speelt hierop in, door een netwerk van supportgroepen in heel Nederland op te zetten en aan te bieden.

Een supportgroep is een vorm van zelfhulp en bestaat uit mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen ongeveer één à twee keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en om te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan. De eerste supportgroep voor regio IJmond start vanaf 7 mei om 20.00 uur en komt vervolgens elke twee weken bij elkaar in Gezondheidscentrum Broekpolder. De groep wordt begeleid door twee enthousiaste, getrainde vrijwilligers, die ook ervaringsdeskundig zijn. Alles wat binnen de groep gedeeld en besproken wordt, blijft ook binnen de groep. Je privacy is veilig. Wil je deelnemen aan de groep, dan wordt je lid van de Depressie Vereniging. Dit kost 25 euro per jaar. Hiervan betaalt de vereniging onder andere alle onkosten voor het opzetten en onderhouden van alle Supportgroepen in Nederland.

Aanmelden is makkelijk: stuur een mail met naam, adres en telefoonnummer naar y.vanoorsouw@depressievereniging.nl. Zij is Regio-coördinator Noord Holland en Flevoland voor de Depressie Vereniging. www.depressievereniging.nl