Huidkanker komt veel vaker voor.
Huidkanker komt veel vaker voor. Foto: Aangeleverd

Info-bijeenkomst over huidkanker

REGIO - Huidkanker komt in ons land steeds vaker voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker. Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven huidkanker. In vijftien jaar tijd is het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt verviervoudigd van 15.000 naar ruim 55.000 personen per jaar. Het melanoom, de meest agressieve vorm, is zelfs de snelst groeiende vorm van kanker in het algemeen.

Dinsdag 21 mei organiseert Centrum Oosterwal in Alkmaar gratis informatiebijeenkomst over huidkanker. Aan de hand van beeldmateriaal bespreken dermatoloog dr. Jasper van der Rhee en Frans Rosweide diverse vormen van huidkanker. Tijdens de bijeenkomst komen de meest voorkomende vormen van huidkanker aan bod; hoe deze te herkennen zijn, wat de oorzaken zijn en hoe ze behandeld worden. Er is aandacht voor preventieve maatregelen en er kunnen vragen gesteld worden.

De informatiebijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Adres: Comeniusstraat 3 Alkmaar. U dient zich aan te melden via info@centrum-oosterwal.nl of telefonisch via 072-5157744. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.