Op 26 mei kan publiek weer een kijkje nemen bij Fort aan Den Ham.
Op 26 mei kan publiek weer een kijkje nemen bij Fort aan Den Ham. (Foto: Fred Braaksma)

Fort Aan Den Ham weer open

UITGEEST - Zondag 26 mei is Fort aan Den Ham weer geopend voor publiek van 11.00 tot 16.00 uur. Ooit verboden gebied en geheim landschap. Bijna onzichtbaar in het Noord-Hollandse land. Het fort ligt bij spoorlijn en provinciale weg N203 op de rand van Krommenie ter hoogte van de "Krokodil".

Zondag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur

Exposities over de Bezettingstijd 40-45, Scouting, Politionele Acties in Nederlands-Indiƫ, Linie van Beverwijk, Slag bij Castricum, Militaire communicatie, Koude Oorlog, Muziek door het Ned. Grammofoon Genootschap, etc. Er zijn rondleidingen met gids maar u kunt ook vrij in en rond het forteiland dwalen.

Het fort en de loods zijn gebouwd in 1903 en behoort tot UNESCO Werelderfgoed

Op verzoek is de Genieloods binnen te bewonderen. De soldaten en officierskantines zijn geopend. Het fort en de loods zijn gebouwd in 1903, behoort tot UNESCO Werelderfgoed en de Stelling van Amsterdam. Historisch ingericht zoals rond het mobilisatiejaren 1914-18 en nu een Militair Museum. Ervaar hoe de manschappen en officieren tussen 1914 en 1918 doorbrachten op het fort.

Informatie

Fort aan Den Ham, Busch en Dam 13, 1911MS, Uitgeest. Alle informatie over het fort en zijn geschiedenis is te vinden op de website www.fortaandenham.nl.

Het fort is ook op woensdagen te bezoeken.