Gemeente wil Bilderdijkstraat 14 gebruiken voor tijdelijke huisvesting

HEEMSKERK – Het college van B en W van Heemskerk wil 20 tot 40 tijdelijke wisselwoningen neerzetten aan de Bilderdijkstraat. Deze woningen zijn bedoeld om mensen te huisvesten die tijdelijk hun huis uit moeten voor sloop of de renovatie van hun sociale huurwoning. Om tijdelijk woonunits neer te mogen zetten aan de Bilderdijkstraat 14 is een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk

Woonopmaat en de gemeente werken nauw samen in de herstructurering van buurten in Heemskerk met veel verouderde sociale huurwoningen. Een voorbeeld is de sloop en de nieuwbouw van de Debora Bakelaan.

Huis uit

Tijdens deze werkzaamheden moeten de huidige bewoners (tijdelijk) hun huis uit. Door de grote vraag naar sociale huurwoningen en de beperkte beschikbaarheid van woningen bij Woonopmaat loopt deze uitstroom vertraging op. Daarom is voorgesteld om de locatie Bilderdijkstraat 14 tijdelijk in te zetten voor vervangende huisvesting. Na de sloop van het leegstaande pand op dit adres denken de gemeente en Woonopmaat hier op korte termijn 20 tot 40 tijdelijke wisselwoningen te kunnen neerzetten.

Woonopmaat en de gemeente werken nauw samen in de herstructurering van buurten in Heemskerk