Cliënten van Hartekamp Groep gaan naar politie en brandweer

HEEMSKERK/BEVERWIJK - De politie van Beverwijk en de brandweer van Heemskerk krijgen op woensdag 5 juni bezoek van cliënten van de Hartekamp Groep. Het is dan Prokkelweek.

De cliënten stellen vragen over het beroep brandweerman en politieman. En er is natuurlijk tijd voor actie. Uiteraard mogen de cliënten bij de brandweer met een brandspuit aan de slag en bij de politie worden ze misschien wel in de boeien geslagen.

Tijd voor actie

De cliënten (ongeveer 15) zijn tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Cornelis Groenlandstraat 48, 1962 TG Heemskerk. Dat wordt een waterballet, neem laarzen mee.

Met een brandspuit aan de slag en in de boeien geslagen

Tussen 13.00 en 14.00 zijn ongeveer vijf van de cliënten op het politiebureau in Beverwijk aan de Laan der Nederlanden 102.

Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Dit jaar is de Prokkelweek maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni.