De mensen van Beverwijk alvast achter de laptop voor de online enquête.
De mensen van Beverwijk alvast achter de laptop voor de online enquête. (Foto: Aangeleverd)

Online enquête over zwembaden

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Heemskerk en Beverwijk doen onderzoek naar de opties voor een zwembadvoorziening. Er start deze week een online-enquête, waarin de wensen voor en behoefte aan een zwembad worden gepeild. De enquête is te vinden op www.beverwijk.nl en www.heemskerk.nl/zwembad en loopt tot 17 juni.

Bezoekers van het Sportfondsenbad en de Waterakkers kunnen de enquête ook ter plekke op een laptop invullen. Onder de deelnemers aan de enquête worden cadeaubonnen en vrijkaartjes voor het zwembad verloot. Het Sportfondsenbad in Beverwijk en De Waterakkers in Heemskerk zijn verouderde zwembaden. Gezien de investeringen die nodig zijn, is nu het moment om de toekomst van beide zwembaden te onderzoeken.

Beide colleges hebben op 22 januari hiervoor een bestuursopdracht vastgesteld. Hierin is opdracht gegeven om 4 scenario's te onderzoeken, waaronder een gezamenlijk zwembad: In stand houden van zwembad Beverwijk en Heemskerk; Sluiten zwembad Beverwijk en uitbreiden zwembad Heemskerk; Sluiten zwembad Beverwijk, realisatie nieuw zwembad in Beverwijk en in stand houden zwembad Heemskerk; Sluiten zwembaden Beverwijk en Heemskerk en realiseren nieuw intergemeentelijk zwembad. Doel van het onderzoek is om te komen tot een toekomstbestendig kwalitatief hoogwaardige zwembadvoorziening voor beide gemeenten.

Wethouder Schoorl van Heemskerk (rechts) mei de online enquête.