Live_Aid in het JFK_Stadion in Philadelphia.
Live_Aid in het JFK_Stadion in Philadelphia. (Foto: Wikipedia)

RKVV DEM steunt Ethiopië Live

BEVERWIJK - Ruim 34 jaar na de allereerste LIVE AID versie (13 juli 1985) is het idee ontstaan om een Live Benefiet concert te organiseren in de trend van Live Aid. Uiteraard op kleinere schaal, maar niet minder ambitieus dan in 1985. De Heemskerker versie van dit Live spektakel staat gepland op zaterdag 13 juli 2019.

Het goede doel dat is uitgekozen, zet zich, net als LIVE AID, ook in voor Ethiopië. En wel de Beverwijker stichting 'DEM steunt Ethiopië' . Deze stichting bestaat dit jaar op de kop af 10 jaar en zet zich in voor de Ethiopische kinderen; een kansrijkere toekomst bieden met onder meer veel aandacht voor onderwijs en hygiëne. Zo helpen zij een kind naar school voor slechts 25 euro. Iets wat in 2019 nog steeds hard nodig is. Met scholing en gezondheidsverbetering hopen zij de kinderen een betere en meer zekere toekomst te kunnen geven.

Het bestuur van de stichting in samenwerking met Café Ons Plein, wil het saamhorigheidsgevoel en de maatschappelijke betrokkenheid jegens deze kinderen een enorme boost geven door middel van dit benefietfestival op het Vlaskamp in Heemskerk. "Het zou geweldig zijn als we zowel onbekende en bekende mensen als bedrijven aan ons weten te binden om op die manier de toekomst van de kinderen veilig(er) te stellen."

Het hoofdconcept

een buitenfestival organiseren waarbij een groot deel van Live Aid vertoond wordt op grote schermen of vidi-walls, onderbroken door live acts van bands die (belangeloos) uitsluitend nummers spelen die ook ten gehore zijn gebracht in 1985.

U begrijpt dat we voor dit evenement in eerste instantie geld nodig hebben voor de complete organisatie (het neerzetten van een podium en geluid/beeld kost bijvoorbeeld al 7000 euro).

Zowel de gemeente Beverwijk als Heemskerk hebben op enigerlei wijze reeds hun medewerking toegezegd. Daar het festival op het "Vlaskamp" in de Broekpolder (Heemskerk en Beverwijks deel) zal plaatsvinden hebben we beide burgemeesters gevraagd het event te openen.

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan dit unieke evenement? Wilt u deel zijn van dit geweldige project? Wilt u ook de kinderen in Ethiopië vooruit helpen?

Dan kunt u ofwel een keuze maken tussen een van onze sponsorpakketten ofwel kunt u ons steunen in natura (wij zullen dan de waarde van uw bijdrage omzetten in financiële waarde en u een sponsor-status geven). www.demsteuntethiopie.nl

Afbeelding