De zesmansformatie Tons of Blues.
De zesmansformatie Tons of Blues. (Foto: Aangeleverd)

Tons of Blues in Café Camille

BEVERWIJK - 'Tons of Blues' is zaterdag 27 juli te horen en te zien in Café Camille in Beverwijk. Het optreden is om 21.30 uur, entree gratis.

Al meer dan 100 jaar wordt er Blues gespeeld. En steeds klinkt het klassieke 12-maten schema weer anders. Arbeiders op de plantages in de Mississippi Delta speelden akoestische blues tijdens en na het werk.

Na de Eerste Wereldoorlog verplaatste de blues zich naar de clubs in de stad en werd – na de Tweede Wereldoorlog - elektrisch . En toen in Amerika de blues in de jaren '60 dood werd verklaard, gaven blanke muzikanten in Engeland haar weer een nieuw leven.

Blues is van alle tijden en Tons Of Blues speelt een doorsnede van 100 jaar blues. Ons repertoire bestrijkt allerlei stijlen vanaf 1900 tot nu. Als zesmansformatie spelen we net zo makkelijk op vol volume in een grote zaal als semi-akoestisch in een klein café. De bezetting van Tons of Blues is: zang (Fons), gitaar/dobro/mandoline (Michael), drums (Roon), bas (Gerard), bluesharp (Rene), piano/hammond (Chretien).