In de papierkunst zijn inmiddels vele grote meesters bekend.
In de papierkunst zijn inmiddels vele grote meesters bekend. (Foto: Aangeleverd)

Lucasgilde september papiermaand

BEVERWIJK - De septembermaand is bij het Lucasgilde Beverwijk al enige jaren een speciale maand. Na de succesvolle septembermaanden 'grafiek', 'tekenen' en 'popart' is voor september 2019 gekozen voor het thema 'Papier'.

In de papierkunst zijn inmiddels vele grote meesters bekend. Denk aan kunstenaars als Jan Schoonhoven en Lucia Fontana. Denk aan artiesten die levensgrote driedimensionale werken fabriceren van enkele vellen papier. Het meest fascinerende aan deze kunstvorm is misschien wel de kwetsbaarheid van het materiaal. Papierkunst om te bewonderen. Papierkunstenaars laten zien dat je met weinig middelen schitterende kunstwerken kunt creëren. Een simpel A4-tje uit de printer kan al genoeg zijn voor een werk met verbluffende zeggingskracht. Anderen pakken het wat grootser aan en fabriceren levensgrote 3D-werken. Elke keer als je denkt dat je alles hebt gezien, word je weer verrast door nieuwe mooie dingen. Kunstenaars die zich laten inspireren door patronen, symmetrie, kleuren, geometrie en texturen.

Het Lucasgilde wil dit tot de verbeelding sprekende onderwerp oppakken in de aankomende themamaand "September 2019 – Papier". Papier als drager van houtskool of verf en papier als materiaal op zich. Voor alle leden en belangstellenden worden er in de hele maand september bijzondere activiteiten georganiseerd. Op de maandagavonden zijn er twee workshops ingepland. Op de dagdelen woensdagavond en zaterdagmorgen is alles in het teken gezet van het papier in al zijn mogelijkheden.