Bets Portegies ,Bert Jan Rozestraten, Pastoor Van der Linden en Deken Cassee op de foto.
Bets Portegies ,Bert Jan Rozestraten, Pastoor Van der Linden en Deken Cassee op de foto. (Foto: Leo Tillmans)

Lourdeswerk in Heemskerk viert zestigjarig jubileum

HEEMSKERK Op zondag 8 september, het feest van Maria Geboorte, is in de Mariakerk in Heemskerk het zestigjarig jubileum gevierd van de werkgroep die jaarlijks bedevaartreizen organiseert naar Lourdes.

In de Eucharistieviering waarin Pastoor Van der Linden en Deken Cassee zijn voorgegaan is stilgestaan bij de verdiensten van de vele vrijwilligers die het gedurende zoveel jaren mogelijk hebben gemaakt om met zieke en gezonde mensen uit Heemskerk naar het zuiden van Frankrijk te reizen. Velen zijn door hun ervaringen in Lourdes gesterkt, verkwikt en verwarmd en zoals uitgesproken, "Het verrijkt je leven".

Onderscheiding

Tijdens de viering is aan mevrouw Bets Portegies - Schouten de Pauselijke Onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifici" toegekend voor haar buitengewone inzet gedurende 50 jaar. Tijdens de viering is Pastoor Van der Linden uitvoerig ingegaan op de geschiedenis en de betekenis van Lourdes, de geschiedenis van het Lourdeswerk in Heemskerk en zijn ervaringen tijdens de vele keren dat hij is meegegaan als geestelijk begeleider.

Namens het kerkbestuur van de R.K. Parochie H. Laurentius / H. Maria heeft de heer Bert Jan. Rozestraten mw. Bets Portegies toegesproken en niet alleen haar uitzonderlijke verdiensten genoemd voor het Lourdeswerk maar ook voor haar andere activiteiten binnen de geloofsgemeenschap. De Pauselijke Onderscheiding en de daarbij behorende stukken zijn vervolgens uitgereikt. De zichtbaar verraste mevrouw Portegies deelde mede dat op 21 september een groep van 43 pelgrims naar Lourdes zullen vertrekken. De muzikale medewerking van het koor Intermezzo heeft er mede aan bijgedragen dat deze jubileumviering een bijzondere feestdag is geworden voor Heemskerk en de Heemskerkers.