De feestelijke aftrap van de Voorleesbrigade is op 5 oktober.
De feestelijke aftrap van de Voorleesbrigade is op 5 oktober. (Foto: Aangeleverd)

Aftrap Voorleesbrigade bieb Beverwijk

BEVERWIJK - Zaterdag 5 oktober van 11:00 – 12:30 uur is de feestelijke aftrap van de Voorleesbrigade in de bibliotheek, vestiging Beverwijk, Kerkplein 5. Hét voorleesproject waarbij wekelijks door een vrijwilliger bij laagtaalvaardige gezinnen thuis wordt voorgelezen aan kinderen van 1 tot 6 jaar in de gemeente Beverwijk. Op het programma van de opening staat: voorlezen door wethouder van den Berg en een workshop Muziek door Alice Ploeg. Vervolgens kunnen ouders en kinderen aanschuiven bij voorleesvrijwilligers en samen een (taal)spelletje doen. Na afloop van het programma is er een hapje en een drankje.

Gezinnen, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom

Bibliotheek IJmond Noord start in september/oktober 2019 met een nieuw voorleestraject van De Voorleesbrigade, nu ook voor kinderen van 4 en 5 jaar (voorheen De VoorleesBV: voor kinderen van 1 tot 4 jaar). Bij De Voorleesbrigade maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met voorlezen, boekjes en taal. Dit komt ten goede aan de start op de basisschool van het jonge kind. De voorlezer komt bij een gezin thuis om voor te lezen, samen liedjes te zingen en taalspelletjes te doen. De voorlezer geeft samen met de ouders het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

De Voorleesbrigade zoekt nog voorlezers. Een voorlezer komt 18 weken lang een uur per week bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken. Als voorlezer wordt je speciaal voor dit project getraind en krijg je een gratis lidmaatschap van de bibliotheek gedurende het voorleestraject.

Kijk voor de vacature voorlezer op www.bibliotheekijmondnoord.nl of neem contact op met projectleider Floor Braber - T 06 19404663- E Voorleesbrigade@obijmond.nl