Genieten bij sfeervolle kraampjes.
Genieten bij sfeervolle kraampjes. (Foto: Aangeleverd)

Castle Christmas Fair op Beeckestijn

VELSEN - Op de historische Buitenplaats Beeckestijn wordt van 28 november tot en met 1 december de grootste kerstfair van Noord-Holland georganiseerd. De buitenplaats is met circa 37 hectare nog groter dan de vorige locatie Slot Assumburg, waar de laatste vier edities met succes plaatsvonden.

Vlak voor de gezelligste maand van het jaar begint, is één van de mooiste plekken in Noord-Holland het decor voor de Castle Christmas Fair. Een complete kerstbazaar met een exclusief programma en een breed scala aan kerstproducten verhuist tijdelijk naar een prachtige locatie in Velsen. Begin de feestdagen in stijl en laat u inspireren door de laatste trends op het gebied van wintermode, optredens en culinaire verwennerijen. Buitenplaats Beeckestijn is een prachtige historische locatie, die in de achttiende eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf voor Amsterdamse regenten. Rond het huis Beeckestijn liggen de geometrische aangelegde tuinen, die in oorsprong nog dateren uit de zeventiende eeuw. Aansluitend is in de achttiende eeuw een romantische landschapstuin aangelegd. Buitenplaats Beeckestijn vormt een van de meest belangrijke historische tuinen van ons land.

Donderdag 28 november 11.00 uur opent de Castle Christmas Fair haar poorten. Met vier dagen bijzondere programmering en meer dan 150 gespecialiseerde bedrijven die zich presenteren, hoeft u niet meer naar Duitsland. De mooiste kerstmarkt vindt u namelijk gewoon in Noord-Holland. Het hoofdhuis is open en in de magische tuin staan kramen en pagodetenten. Culinaire stands op het horecaplein zorgen voor een extra kerstbeleving. De fair biedt naast het kerstshoppen een gevarieerd, muzikaal programma van Middeleeuwse kerstliederen tot hedendaagse hits. Er zijn circa honderd optredens, verspreid over vier dagen. Van diverse ensemble en kerstkoren tot lokale big bands en fanfares.

De fair is dagelijks open van 11.00 tot 22.00 uur. Zondag 1 december sluit de fair om 18.00 uur. Via www.castlechristmasfair.nl/kerstmarkt-tickets zijn voordelige tickets te koop zolang de voorraad strekt. Reguliere kaarten kosten 13,75 euro en parkeren kan voor 7,50 euro. De parkeerplaats bevindt zich op het aangrenzende recreatieterrein. Op de Facebookpagina en de website staan informatie en winacties.

De lustrumeditie van de Castle Christmas Fair wordt wederom georganiseerd door Holland Promotions uit Alkmaar. Holland Promotions bedenkt en realiseert evenementen in het binnen- en buitenland.