Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

'Samen tekenen we ervoor'

HEEMSKERK - Ook dit jaar heeeft een aantal kunstenaars in opdracht van de Stichting Heel Heemskerk Tekent aan de leerlingen van groep 6 van OBS de Bareel en de leerlingen van de midden en bovenbouw van Heliomare diverse workshops gegeven. Elkaars wereld leren kennen, de overeenkomsten en de verschillen ervaren door samen te tekenen.

Na een rondleiding door de school van Heliomare zijn de leerlingen in 4 groepen aan de gang gegaan. Het project stond in het teken van de Kinderboekenweek, "reis je mee". Er zijn voertuigen getekend, de kunst van de Aboriginals is voorbij gekomen, het spel wat neem je mee op reis is gestempeld.

Fantasie

Ook is aanspraak gedaan op hun fantasie; "waar gaat jouw droomreis heen?" Dit is getekend in een heel bijzondere spiegel.

En heel passend, er zijn ouderwetse kaarten getekend tijdens één van de workshops, maar er zijn ook kaarten gemaakt welke naar elkaar zijn verstuurd. Een uitnodiging ging van Heliomare naar de Bareel en een bedankje is weer terug gestuurd. De bedoeling is om ook met kerst elkaar weer een kaart te sturen. Hoe mooi zou het zijn als er "penvriendschappen" ontstaan.

Bevorderen

Het contact bevorderen tussen groepen uit de samenleving is de doelstelling van de Stichting Heel Heemskerk Tekent. Dat lukt prima op deze manier. Het project is mogelijk gemaakt door de Stichting Kind en Kunst Kennemerland! Voor januari en februari 2020 staat het volgende project gepland, een Samenwerking van Heel Heemskerk Tekent met Cultuurhuis Heemskerk, "Tafel tekenen" Er wordt getekend door leerlingen van Basisscholen met bewoners uit verzorgingshuizen en met omwonende senioren en opa's en oma's van de leerlingen aan een grote gezamenlijke tekening. De workshops: 'Tafeltekenen" worden gegeven door diverse kunstenaars uit Heemskerk en net erbuiten! Ook het "Tafeltekenen is om contact te bevorderen tussen bewoners van verzorgingshuizen, hun buren en kinderen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Stichting TriArcus. Meer info over de projecten van Heel Heemskerk Tekent vindt U op Facebook "heel heemskerk tekent" en op www.heelheemskerktekent.nl.