Het parcours loopt onder meer door de stranden van Heemskerk, Wijk aan Zee, Velsen-Noord
Het parcours loopt onder meer door de stranden van Heemskerk, Wijk aan Zee, Velsen-Noord (Foto: Aangeleverd)

'De BeachBattle wordt een groot mountainbikespektakel'

WIJK AAN ZEE - Tijdens de zesde editie van de mountainbikerace op het strand van Wijk aan Zee, de Subaru BeachBattle, starten recreanten, basisleden, licentiehouders en (inter)nationale toppers allemaal tegelijk in een massastart. Organisator Maarten Niesten: ''Hartstikke leuk voor fietsliefhebbers die ieder weekend hun rondje rijden om eens naast bijvoorbeeld Johnny Hoogerland aan de start te staan. Het startschot wordt zondag 24 november op de Dorpsweide in Wijk aan Zee om 10.00 uur gegeven.''

Zesde editie op zondag 24 november

Het parcours loopt onder meer door het centrum van Wijk aan Zee en de stranden van Heemskerk, Wijk aan Zee, Velsen-Noord en de Noordpier. Het parcours bevat alle aspecten van het strand en is verdeeld over vier ronden van circa 10 kilometer. Dat is dus ook erg leuk voor toeschouwers en supporters.

Goed doel

Maarten: ''Deelnemers steunen met hun deelname automatisch Stichting Make a Wish omdat de Subaru BeachBattle een deel van de inschrijfgelden overmaakt naar dit goede doel zodat Stichting Make a Wish zieke kinderen een 'droomdag' kan bezorgen. Onder alle deelnemers verloten we ook een unieke fietscoating twv. € 120. De businessteams (minimaal vier en maximaal zes mountainbikers, red.) krijgen een VIP-arrangement.''

Familieleden, vrienden en kennissen van de deelnemers kunnen geheel kosteloos met één van de Subaru koersauto's meerijden om hun favoriete rijder van dichtbij in de koers te zien rijden en aan te moedigen.De finish van de Subaru BeachBattle en het gezellige hart van het evenement is strandpaviljoen DITTIS SunSea.

Start vanaf Dorpsweide in Wijk aan Zee

Inschrijving t/m 24 november via de website kost € 25,00 p.p. (schrijf je je nà zondag 17 november in, dan ontvang je helaas geen stuurbordje meer met je naam erop maar een blanco bordje met daarop alleen je startnummer.) Daginschrijving: vanaf 7.30 tot 9.30 uur in strandpaviljoen DITTIS Sunsea € 27,50 p.p. Betaling bij daginschrijving alleen cash mogelijk. Ophalen startnummer/stuurbordje kan ook op zaterdagmiddag de 23e al tussen 13.00 en 15.00 uur in Sunsea. Voor aanmelden en nadere info: www.subarubeachbattle.nl.