De broers Mark, Bob en Coen nemen autobedrijf NIESTCAR b.v. over van hun ouders Joop en Ellen Niesten.
De broers Mark, Bob en Coen nemen autobedrijf NIESTCAR b.v. over van hun ouders Joop en Ellen Niesten. (Foto: Aangeleverd)

Broers nemen NIESTCAR over van ouders

HEEMSKERK - Het is nu officieel: de drie broers Mark, Bob en Coen nemen Autobedrijf NIESTCAR b.v. over van hun ouders. Om dat te vieren staat er rond de feestdagen een vierdaagse show gepland, met daarin een hoofdrol voor de gloednieuwe Subaru Forester en XV e-BOXER 2020.

Oudjaar ook in teken van e-BOXER

Autobedrijf NIESTCAR werd in 1985 opgericht door Joop Niesten samen met zijn vrouw Ellen. Destijds begonnen als dealer van Austin-Rover en sinds 2004 dealer van het merk Subaru. Al jaren werken hun zoons ook bij het Heemskerkse autobedrijf, waardoor je kunt spreken van een echt familiebedrijf. ''Waar hoor je dat drie broers met elkaar samenwerken en de zaak overnemen?'', zegt Mark Niesten, een van de broers. ''Gaaf toch? We hebben alle drie onze eigen taken en dat moet zo blijven. Ons geheim? Korte lijnen en een goed team om ons heen.''

Alleskunner

Vanaf vrijdag 27 december staat autobedrijf NIESTCAR b.v. stil bij de overname met een indrukwekkende, meerdaagse show. Mark: ''Aan het eind van het jaar maken we er een extra feestje van door dit heuglijke feit te vieren samen met de klanten.'' Centraal daarin staat de net gelanceerde Hybride modellen, de XV en Forester e-BOXER 2020, een stoere alleskunner met hybride-aandrijflijn. ''Dit jaar nog kopen betekent extra belastingvoordeel, dat veel geld kan schelen'', geeft Mark aan. Wie een proefrit wil maken, kan langskomen in de showroom aan de Rijksstraatweg 21, waar je verrassend veel vierkante meters treft. Dankzij het verkoopsucces van de nieuwe Hybride modellen komen er extra veel occasions binnen, waardoor bezoekers aan de showroom ook een occasionshow kunnen verwachten.

Tal van acties

Vrijdag 27, zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december staat het gespecialiseerde team van autobedrijf NIESTCAR b.v. klaar om de "nog" niet subaru-rijders in te wijden in de wereld van Subaru. Mark: ''Wij zijn trots om met Subaru te werken. We hebben deze dagen tal van acties, bijvoorbeeld een actie voor winterbanden, poetsmiddelen, accessoires en andere producten. Dinsdag 31 december, oudejaarsdag, nodigen we al onze klanten uit en gaan we voor onze klanten met het hele team oliebollen bakken.''

Receptie

Op zaterdag 28 december is er een receptie ter gelegenheid van de overname. Joop en Ellen gaan het echt wat rustiger aan doen maar zullen op deze dag tussen 10.00 en 14.00 uur aanwezig zijn. Gebak en koffie staan klaar.

NIESTCAR, Rijksstraatweg 21, 0251-244666, www.niestcar.nl.