Na de kerstvakantie is er in januari weer plek voor nieuwe welpen bij Scouting Elfregi Helen Keller.
Na de kerstvakantie is er in januari weer plek voor nieuwe welpen bij Scouting Elfregi Helen Keller. (Foto: Aangeleverd)

Bij Scouting Elfregi Helen Keller in Heemskerk is weer plek

HEEMSKERK - Na de kerstvakantie is er in januari weer plek voor nieuwe welpen bij Scouting Elfregi Helen Keller in Heemskerk. Welpen zijn jongens en meiden tussen 7 en 11 jaar en ze komen elke zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur samen in het clubhuis, dat gelegen is in park Assumburg.

Scouting staat voor uitdaging!

Waarom zou je lid worden van een scoutinggroep? Hou je van stoere spellen spelen, buiten zijn, kampvuur maken, met je handen bezig zijn, samen met anderen plezier maken, nieuwe dingen ontdekken, elke week wat anders doen? Elke zaterdag staat de leiding weer voor je klaar met een afwisselend programma.

Kinderen en jongeren besteden hun vrije tijd op actieve manier

Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Iedereen kan meedoen. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen, die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema.

Spelen

Spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Zo spelen de welpen in het Jungle-boek thema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

Scouting Elfregi Helen Keller is een gezellige kleine groep en heeft sinds 2015 haar clubhuis in park Assumburg. Ze hebben welpen (7 – 11 jaar), scouts (11 – 15 jaar), explorers (15 – 18 jaar), roadrunners: scouts met een beperking (vanaf 12 jaar) en een stam (18+). Meer informatie over de groep staat op de website www.helen-keller.nl. Kinderen mogen 3x gratis komen kijken: stuur wel tevoren een e-mail naar info@helen-keller.nl om je aan te melden en voor de laatste informatie.